Cart

Monday, 28 October 2019

Paul Bonner Nisser

Paul Bonner nisser 2019

 I mange år har den engelske designeren Paul Bonner designet nisser for BEBE-Norge. Disse solide nissene ble nok ikke produsert i Norge, men har typiske norske plagg, den typisk norske ryggsekken, solide beksømstøvler og et ganske røft nordisk utseende.

Det kom ut nye typer hvert år. Alt fra store nisser på ca 1meter og ned til diverse smånisser av mange slag på 12cm. Disse flotte nissene ble i mange år solgt i utstyrs magasiner, gavebutikker, etc. Noen "glupe hoder" lagde dårlige kopier av disse nissene og utga de for å være PB nisser. Dette ble selvfølgelig ikke tatt greit imot av utviklerne og i EBE_Norge tok en rettssak for å stoppe dette. Dessverre tapte de og gikk konkurs og det slutt på all nisseproduksjon i  2012.

Disse flotte unike håndlagde solide nissene er i dag blitt samleobjekter for nisseelskere.  Julehuset ønsker å være en spesialbutikk for nisseelskere og drar land og strand rundt på antikvitetsbutikker, auksjoner og ellers steder der det er mulig å skaffe disse nissene, men de blir vanskligere og vanskeligere å få tak i.

De fleste av nissene vi har i Julehuset erfor NOEN FÅ "NYE", eller meget pent brukte.

Akkurat nå har Julehuset et godt utvalg av disse nissene til salgs!

Monday, 28 October 2019